cultuur | energietransitie | legal | medewerkers

Bij een jong en snelgroeiend bedrijf, en dat ook nog in zo’n dynamische markt, komt steeds vaker en meer wet- en regelgeving kijken. Het is dan ook niet vreemd dat econic een juridische afdeling heeft.

Nieuw in dit team is Bo van der Heijden die als support lawyer collega’s op het gebied van contracten en wet- en regelgeving adviseert. We vroegen Bo wat haar rol precies inhoudt en wat die bijdraagt aan het versnellen van de energietransitie.

 

Bo, kun je voor we de wereld van econic induiken, eerst iets vertellen over je vorige baan?

Ik heb namelijk begrepen dat je hiervoor iets heel anders deed. Dat klopt. Ik was schadebehandelaar op de afdeling transport bij assurantiemakelaar Raetsheren van Orden in Alkmaar. Ik was verantwoordelijk voor de behandeling van transportgerelateerde schadeclaims, waaronder het beoordelen van de dekkingskwestie.

 

Van verzekeringen voor de transportindustrie tot support lawyer bij econic, een bedrijf dat zich inzet voor het verlagen van de emissie. Dat kun je een bijzondere carrièreswitch noemen. Hoe kwam je bij econic terecht?

Ik ben gaan solliciteren nadat ik was benaderd door een bekende van mij die bij econic werkt. Na een gesprek met haar ben ik enthousiast geworden over de functie en het bedrijf. Mijn functie bij econic sluit in vergelijking met mijn functie destijds bij Raetsheren, meer aan bij mijn opleiding. Ook sprak het mij heel erg aan dat econic een jong snelgroeiend bedrijf is.

 

Wat is precies jouw rol binnen econic?

Ik werk op de juridische afdeling als support lawyer. Samen met twee collega’s adviseer ik het bedrijf op het gebied van contracten en wet- en regelgeving. En dat is heel breed. Van het opstellen en controleren van contracten en algemene voorwaarden tot het beschermen van de privacy van onze klanten en de medewerkers.

 

Dat klinkt als een dynamische baan.

Dat is het zeker. Helemaal omdat econic zo snel groeit, komt er steeds vaker en meer wet- en regelgeving bij kijken, waardoor ik een heel divers, leuk en uitdagend takenpakket heb.

 

Hoe zou jij de cultuur binnen econic omschrijven?

Bij econic zijn prestaties (het liefst slim en simpel) uiteraard belangrijk, maar deze zijn net zo belangrijk als het welzijn van de mensen. Er mogen fouten gemaakt worden om daar vervolgens mee aan de slag te gaan, ervan te leren en samen elke dag een stapje beter te worden. Dit geeft mij een gevoel van vrijheid en ruimte om mijzelf te ontwikkelen en continu te leren.

 

Voor jou is het de eerste keer dat je bij een bedrijf met een duurzame missie werkt. Is jouw kijk op en bijdrage aan het versnellen van de energietransitie sindsdien veranderd?

Ik woon samen met nog drie meiden in een huurwoning in Amsterdam. Helaas heb ik daarom geen inspraak op het mogelijk verduurzamen van onze woning. Mede door de stijgende energieprijzen proberen wij uiteraard wel op ons energieverbruik te letten. Maar door bij econic te werken en op de fiets naar kantoor te gaan, draag ik in ieder geval gelukkig al bij aan het verlagen van de CO2-uitstoot.

 

Op welke wijze draagt jouw werk als support lawyer bij aan een wereld zonder emissie?

Als juridische afdeling dragen wij indirect bij aan de missie door onze collega’s te ondersteunen en adviseren bij legal-gerelateerde zaken. Door hen te ontlasten, kunnen zij zich weer focussen op hun kerntaken die over het algemeen een directere invloed hebben op een wereld zonder emissie.

“Als legal afdeling dragen wij indirect bij aan de missie van econic”